WD Red NAS SSD Ev ve İş Ortamlarında NAS Performansını Artırır

Evde ve ofiste insanlar iş belgelerinden aile fotoğraflarına, müzik ve film arşivlerine ve daha fazlasına kadar verilerini güvende tutmaya çalışıyor. Bunu yapmak, verileri yedeklemek için verileri depolamanın ötesine geçer. Ve bu hedefe ulaşmanın ana yollarından biri ağa bağlı depolama (NAS). Bir NAS sisteminde, veriler genellikle sabit disk sürücüleri (HDD’ler) ile dolu birkaç bölmede merkezi olarak depolanır. Birden çok kullanıcı bu verilere Ethernet üzerinden bir yerel alan ağı (LAN) üzerinden erişebilir.

Kişisel verileri saklama, paylaşma ve bu verilere erişme talepleri artmaktadır. Sonuç olarak, NAS cihazlarına ölçeklenebilir performans ve uygun maliyet dengeleme görevi verilir. Artık küçük ofis ve ev ofis (SOHO) için NAS uygulamaları, WD Red ™ SA500’den büyük bir performans artışı sağlayabilir . Bu blog gönderisi, bu NAS SSD’yi hem karma hem de tam flash NAS yapılandırmaları için bir önbellek aygıtı olarak kullanan test sonuçlarımızı vurgulamaktadır.

NAS SATA SSD olan WD Red SA500 ile tanışın

WD Red SA500 NAS SATA SSD, daha az gecikme ve daha iyi yanıt hızı için hız, dayanıklılık ve esnekliği bir araya getirir. 2,5 ” veya ince M.2 form faktörüyle sunulan sürücü, çevrimiçi veritabanları, NAS sistemleri, 4K ve 8K video düzenleme veya diğer kullanımlar için önbellekleme için idealdir. Bu SATA SSD’nin kapasiteleri, veri depolama ihtiyaçlarınızı karşılamak için 4 TB’a kadar ulaşır.

Test ortamı

Ağa bağlı depolama ve video gözetim çözümleri için küresel bir sağlayıcı olan QNAP® ile ortaklık kurduk ve testleri beş, 3.5 ”ve dört, 2.5” bölmelerle mükemmel genişletilebilirlik sunan bir NAS kutusu olan TSU-963X üzerinde gerçekleştirmeyi seçtik. 2,5 ”bölmelere dört SSD sığdırabileceğimiz için, hem önbellekli modumuz hem de tam flaş yapılandırmaları için mükemmel bir eşleme oldu. Ayrıca, cihaz ağa yüksek düzeyde performans sağlayan standart bir 10 Gb Ethernet (Gbe) arayüzü sunar.

Test ortamımız aşağıdaki özelliklere sahip tek bir PC içerir:

  • Intel ® Corei5-9600K CPU
  • 16 GB DRAM
  • Önyükleme sürücüsü için Western Digital® PC SN720 NVMe ™ SSD 1 TB
  • G / Ç iş yükü üreteci olarak Diskspd-2.0.21a
  • Intel XA-520 10 Gb çift SFP + bağlantı noktası
  • Windows ® 10 Pro
  • Bir adet 9 bölmeli (5x 3,5 ”+ 4x 2,5”) QNAP TS963-X NAS en son yazılım sürümüne güncellendi:
  • Ana bilgisayarı bir SFP + elektrik kablosu kullanarak NAS’a bağlamak için bir adet 10Gbe QNAP QSW-804-4C Anahtarı . Ethernet anahtarını gerçek bir SOHO ortamını simüle etmek için kullandık.

2 depolama havuzu oluşturduk: biri 3 + 2 HDD RAID6 ile yapılmış, diğeri ise (tam yapılandırma kapasitesini en üst düzeye çıkarmak için RAID5’te (3 + 1) bir araya getirilmiş dört SSD’ye dayanarak ikincisi (karma yapılandırma testlerini çalıştırdıktan sonra) . Biçimlendirilmiş kapasite Depolama Havuzu 1 için 16.35TB ve tam flash Depolama Havuzu 2 için 2.43TB idi. Tüm NAS erişimi, TS-963X üzerindeki 10Gbe bağlantı noktası üzerinden yapıldı.

İşte QNAP arabiriminde ayarlanan depolama havuzlarının bir görüntüsü.

Karma Yapılandırma

3 + 2 HDD’lik bir RAID6 kullandık. Ardından, her biri bir WD Red NAS SSD olmak üzere iki adet 1 TB sürücüden oluşan bir RAID1 oluşturduk. Bu RAID1, QNAP cihazında oluşturulan yaklaşık 8 TB veri kapasitesi için önbellek görevi gördü.

Büyük önbellek etkilerinden kaçınmak için, G / Ç iş yükünü oluşturmak üzere 500 GB’lık dört dosya kullanılmıştır. Ortalama bir dosya boyutunu gerçekçi bir şekilde simüle etmek için 128 KB aktarım boyutuna odaklanmaya karar verdik. Ayrıca, NAS sistemine erişen belirli sayıda istemciyi simüle etmek için çalışma konuları kullandık.

Diskspd ile her bir iş parçacığı her dosyaya erişir. Böylece, dört dosya ile sekiz çalışma iş parçacığı kullanmak NAS erişen 32 istemcileri ile bir ortam çoğaltır. Testleri artan sayıda müşteri, yüzde 30’a varan bir iş yükü ve dört taneye kadar talep ile gerçekleştirdik.

Grafik 1. RAID6 Önbellekli ve Önbelleğe Alınmamış Test Sonuçları -% 100 Rastgele İş Yükü – 128KB Aktarım Boyutu

Sonuçların gösterdiği gibi, önbelleğe alınan RAID6, test edilen her senaryoda önbelleğe alınmamış performanstan daha iyi performans gösterdi. Çoğu durumda, WD Red NAS SSD’leri önbellek olarak kullanmak MIB / sn’yi yüzde 50 veya daha fazla artırdı. NAS’a daha az istemci bağlanırken bu fark daha da arttı. Verilere rasgele erişildiğinden, tüm yazmaların önbelleğe alınması nedeniyle yazma sayısı arttıkça performans arttı. Bunun tersi de doğruydu: daha az yazma ve daha fazla okuma biraz daha düşük hızlara yol açtı.

Tam Flash Yapılandırması

Karma bir yapılandırmaya ek olarak, tamamen flash NAS düzenlemesini de test ettik. Önbelleği kırdık ve dört adet 1 TB WD Red NAS SSD içeren tam bir flash depolama havuzu kurduk.

Bu çalışmada, yüzde 50’ye kadar yazma ve 4K, 8K (çevrimiçi veritabanı erişimini simüle etmek için) ve 128KB (dosya erişimi için) arasında değişen aktarım boyutlarına sahip bir dizi ölçüt kullanmaya karar verdik. Aşağıdaki sonuçlar, tam rastgele erişime sahip 1 TB dosya başına 8 iş parçacığı (“iş parçacığı” olarak da adlandırılır) içindir.

Genel olarak, bu testteki müşteri sayısının artırılmasının performansı artırdığını bulduk. Bu sonuç bir duvara çarptığımızı ima etti. Dört sürücünün RAID5’inden 15.000’den fazla IOPS’yi sürdürmeyi başardığımız için sonuçlar yine de etkileyiciydi. Ham SSD spesifikasyonu ile karşılaştırmak için bu tek bir sürücüde çalıştırılmaz; bir dosya sistemi var ve cihazlar doğrudan ana bilgisayara bağlı değil, ağ üzerinden bağlı.

Grafik 2. Tam Flash Test Sonuçları -% 100 Rastgele İş Yükü

Ardından, tamamen flash yapılandırmasında sıralı erişimi test ettik. Dosya erişimi için gerçekçi olan 128 KB aktarım boyutunu seçtik ve testleri tek bir iş parçacığı üzerinden 8 olağanüstü istekle gerçekleştirdik. Tek bir iş parçacığı kullanarak sıralı erişim sağlandı ve 32 bekleyen istek için SATA sınırına ulaşmayı önledik.

Beklediğimiz gibi, karıştırma sınırlı toplam performans okur ve yazar. İş yükü yazmaktan daha fazla okumaya ne kadar çok kayırsa, bu tam flaş sıralı düzenindeki performans o kadar iyi olur. Aslında, yüzde 100 okumaya sahip bir iş yükü, okuma ve yazma arasında bölünmüş bir karışık iş yükü performansının yaklaşık 3 katıdır. Testin tek bir 10 Gb Ethernet portu üzerinden gerçekleştirildiğini belirtmek gerekir.

Grafik 3. Tam Flaş Test Sonuçları – Sıralı İş Yükü

Sonuç – Önbellekleme ve Katmanlama için Güçlü Performans

WD Red NAS SSD’yi hem hibrit hem de tam flash NAS yapılandırmaları için bir önbellek aygıtı olarak test etmek istedik. Birçok açıdan, performans sonuçları olağanüstü. Önbelleğe alınan sonuçlarımız, flaş olmayan yapılandırmalara göre daha da yüksek piklerle performansta yüzde 50’den fazla artış sağlayabildiğimizi gösteriyor.

Hepsini özetlemek gerekirse, WD Red NAS SATA SSD NAS SOHO uygulamalarına büyük bir destek verir. Daha önce de belirttiğim gibi, bu sürücüler özellikle katmanlı veri depolaması yoluyla önbelleğe almak için tasarlanmıştır. Bununla birlikte, az sayıda yazma ve sürekli olmayan sürekli performans gerekiyorsa, tam flash uygulamaları mümkündür. Kurumsal, tüketici ve KOBİ’lerdeki SSD ailemiz hakkında daha fazla bilgi edinmenizi öneririm.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir